Flamingo's #breastcancerawareness campagne

Als dit artikeltje al 1 vrouw kan besparen van borstkanker, ben ik een gelukkig mens.

Ik val nog dagelijks van de ene verbazing in de andere als het over de aanpak van borstkanker gaat. Jaarlijks worden er wereldwijd miljarden opgehaald ten voordele van de behandeling en het onderzoek naar borstkanker. Weten we eigenlijk echt wat er met die opbrengsten gebeurt? Want daar wordt niet altijd evenveel aandacht aan besteed in de media. Ik zou hier graag even bij stilstaan. Die opbrengst gaat voor een groot deel naar "awareness". Die awareness bestaat erin je regelmatig te laten controleren door middel van mammografieën. Dit maakt volgens mij dat veel vrouwen denken dat ze "safe" zijn zolang ze zich maar regelmatig laten controleren. Ik kan je vertellen; dat ben je niet! Ik wil hiermee zeker niet zeggen dat vroege detectie niet belangrijk is! SUPERBELANGRIJK ZELFS! Mijn lotgenoten in Amerika bijvoorbeeld hebben op social media een leuke campagne #feelitonthefirstwaarop ze alle vrouwen aansporen om elke 1ste van de maand even hun borsten te betasten! Fantastisch initiatief! Laten we afspreken om dat vanaf nu in België en Nederland ook te doen! Maar laten we daarnaast nog veel meer doen om het risico op borstkanker te verkleinen met  #preventioni